E-DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), E-Fatura ve E Dönüşüm projeleri ile ilgili 22 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da ALTSO Konferans Salonu’nda Gtbs Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Genel Müdür’ü Serkan Balcı tarafından eğitim semineri verildi.
 
 ALTSO ve Alanya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(ALSMO) işbirliği ile Türkiye'de şirketlerdeki E-Dönüşüm sürecinin gündeme gelmesindeki en temel projelerden olan T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), E-Fatura ve E Dönüşüm projeleri ile ilgili eğitim semineri 22 Mart 2014 Cumartesi Saat 10:00 da ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminere, Kamu Projeleri Koordinatörü Selçuk Alkaş, Gtbs Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Genel Müdür’ü Serkan Balcı, ALTSO Genel Sekreteri Erhan Akman, Alanya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Ercan Çatal , oda personeli, oda üyeleri, ilçemizdeki serbest muhasebeci mali müşavirler katıldı. 
 
‘ALTSO İLE BİRLİKTE DÜZENLEDİK’
 
 Akman’ın ardından söz alan Başkan Çatal ise, eğitim seminerini ALTSO ile birlikte düzenlediklerine dikkat çekerek, “Dönem artık teknoloji dönemi. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanma dönemi. Bu sebeple MERSİS uygulaması yoğunluklu olmak üzere bir seminer gerçekleştireceğiz. Bu semineri ALTSO ile birlikte düzenledik, ortak bir çalışma yaptık” dedi.
 
 
 
 
 
 BALCI BİLGİ VERDİ
 
 Akman ve Çatal’ın konuşmalarının ardından eğitim seminerine geçilirken ilk konuşmayı, Gtbs Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş ‘i Genel Müdür’ü Serkan Balcı gerçekleştirdi. Balcı, Türkiye’nin E-Dönüşüm sürecinde olduğunu belirterek, işletmelerin devletle, devletin işletmelerle ilişkilerini sayısallaştırma yoluyla elektronik ortamda gerçekleştirmeye başladığına dikkat çekti. Serkan Balcı, "Değişmeyen tek şey değişimin kendisi. Bugün cep telefonu, evinde, işyerinde interneti olmayan var mı? Türkiye'de alt yapıyla ilgili ciddi bir değişim var. E-Dönüşüm süreci Türkiye'de 1990'larda başladı. Ülkemizdeki E-Dönüşüm süreci ciddi anlamda hızlandı. Adres Kayıt Sistemi, Türkiye'de yapılmış E-Dönüşüm projelerinden birisi. İşletmelerle devlet arasındaki ilişkilerin birçoğu elektronik ortama taşınmış durumda. Nihai hedef birçok işlemde sayısallaşma ve bunların elektronik ortama taşınması. MERSİS bize elektronik ortam sağladı. E-Fatura, E-Arşiv, E-Ödeme, E-Defter, E-İrsaliye, E-Bilet, E-Genel Kurul gibi uygulamalar ya hayata geçti ya da uygulanıyor" dedi.Balcı, E-Dönüşüm sürecinin içerisinde yer alan E-Bilet, E-Defter, E-Arşiv gibi konularda da bilgi vererek, sistemin amacından bahsetti. 

 

Egiad ‘ta E-Fatura ve Diğer E-Dönüşüm Projeleri Semineri 
 
 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanan e-fatura sistemi hakkında karşılaşılan sorulara yanıt vermek, diğer e-dönüşüm projeleri ile ilgili ayrıntılı bilgi almak amacıyla düzenlenen “E-Fatura ve Diğer E-Dönüşüm Projeleri” Bilgilendirme Toplantısı Üyemiz Levent Akçalı’nın çözüm ortağı olduğu Gtbs Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. ve Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. tarafından EGİAD Dernek Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda e-dönüşüm kavramı, Türkiye'deki e-dönüşüm süreci ve Mersis hakkında detaylı ve uygulamalı bilgi verildi, ayrıca e-fatura ile ilgili kullanıcıların soru işaretlerini giderilmesi yönünde bilgilendirme yapıldı.
 
 
 
Bodrum Ticaret Odası(BODTO) ve Bodrum SMMMO İşbirliğinde 2 Gün Süren Eğitimler Tamamlandı.
 
BODTO ve Bodrum SMMMO işbirliğinde üyelerimizin ticaret sicil işlemlerinde karşılaştıkları sorunların azaltılması ve konu hakkında doğru bilgilendirme yapılması amacıyla organize edilen ve iki gün süren eğitimler 28 ve 29 Kasım 2014 tarihlerinde tamamlandı.
BODTO Konferans Salonunda 28 Kasım'da gerçekleşen eğitimde, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Halil Ali Dural tarafından “Şirketlerde Anasözleşme hazırlama, değişiklik yapma, sermaye artırımı ve azaltımı durumunda yapılacak işlemler” örnekler verilerek katılımcılara aktarıldı.
 
29 Kasım Cumartesi, “MERSİS Uygulamaları” eğitimi ile devam edildi. Ticaret Sicil işlemlerinde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan “Merkezi Sicil Kayıt Sistemi” (MERSİS) üzerinde detaylı bir bilgilendirme yapıldı.
 
MERSİS sistemini kuran Gtbs Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. Genel Müdür’ü Serkan Balcı ve çözüm ortağı olan Uyumsoft firmasından Halil Ceylan Şirketlerin ve üyelerimizin her türlü Ticaret Sicil tescil, tadil işlemlerinde öncelikle MERSİS üzerinden giriş yaparak gerçekleştireceği işlem basamaklarını anlattı. Bu kapsamda izlenmesi gereken yöntemler ve uygulamalar anlatılırken, gelen sorular da cevaplandırıldı. Eğitimin diğer bir bölümünde ise katılımcılara e-fatura, e-arşiv, e-defter uygulamaları konusunda Serkan Balcı tarafından bilgilendirme yapıldı.
 
 
İş Adamlarına Eğitim Semineri
 Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da, çözüm ortağımız Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. işbirliği ile T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), E-fatura ve E-dönüşüm konularında eğitim semineri düzenlendi.
 Oda Hizmet binasında gerçekleştirilen seminere Çevre Eski Bakanı Rıza Akçalı, Manisa TSO Başkan Danışmanı Güvenç Özer, Manisa TSO Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Yılmaz, TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Levent Akçalı, muhasebeciler ve oda üyeleri katıldılar.
 Seminere konuşmacı olarak katılan Gtbs Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. Genel Müdür’ü Serkan Balcı, Türkiye’nin E-Dönüşüm sürecinde olduğunu belirterek, işletmelerin devletle, devletin işletmelerle ilişkilerini sayısallaştırma yoluyla elektronik ortamda gerçekleştirmeye başladığına dikkat çekti.
 
 Balcı, hazırlamış olduğu sunumuyla katılımcılara Türkiye’de E-dönüşüm başta olmak üzere, Merkezi Kayıt Sistemi (MERSİS) ve öncelikle e-fatura olmak üzere diğer e-dönüşüm projeleri (e-defter, e-arşiv, e-bilet, mths, e-gks, kephs) kapsamında bilgilendirme yaptı.
 Balcı ayrıca, MERSİS üzerinde yeni kullanıcı oluşturma, MERSİS üzerinde şahıs işletmesi, şirket kuruluşu, kooperatif kuruluşlar, MERSİS üzerinde yetkili olunan firmalarda yapılacak değişiklikler, sistem üzerinden vekalet verilme süreci ve E-imza sistemi konularında da katılımcılara detaylı bilgilendirmelerde bulundu.
 Yaklaşık 2 saat süren seminerin son bölümünde ise Serkan Balcı, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.
 



Dosyalar